NL DOET

Goed bezig LRRC NLDOET

Op zaterdag 22 maart heeft een flinke groep LRRC leden meegedaan aan NL Doet vrijwilligersdag en gekozen voor het opknappen van Speeltuin Zuiderkwartier in Leiden.
De dag begon met veel regen, maar rond 11 uurwerd het droog en liet de zon zich steeds langer zien. Na een korte toespraak van Peter Elfrink, de secretaris van de speeltuinvereniging, werd het een en ander uitgelegd over de dag indeling. Er werd begonnen in 4 groepen vrijwilligers;
Groep 1 werkte in de clubgebouw en was verantwoordelijk voor het slopen van de keuken en de bar.
Groep 2 werkte in de speeltuin. Deze grote groep heeft het voor elkaar gekregen om de gehele speeltuin schoon te maken en klaar te maken voor het seizoen 2014.
Groep 3 werkte in het winkeltje. Deze groep had de taak om de hele winkel schoon te maken, oude rommel weg te gooien en tevens alle papieren na te lopen.
Groep 4 heeft een grote voorraad snoepzakjes gemaakt om verkocht te worden in het speeltuinwinkeltje.
Naast onze groep waren er nog meer vrijwilligers van de speeltuin vereniging zelf. Met elkaar is er veel werk verzet.De Roadrunner hebben zich vooral bezig gehouden met het slopen van de keuken, en het klaarmaken van de speeltuin: terras schoonmaken, stoeptegelvoegen onkruidvrij maken, verder onkruid wieden, plantenbakken vullen met viooltjes, oude planten bak leegmaken en verwijderen, speeltoestellen / fort en trein schoonmaken.
Aan 3 taken die op het programma stonden zijn we niet toegekomen. Dit heeft te maken met onder andere het natte weer in de ochtend en dat er in het clubgebouw nog 3 andere keukens geplaatst gaan worden. Alle vrijwilligers hebben zich voor de volledige 100% ingezet op deze dag en de sfeer was erg goed.
De LRRC vrijwilligers die deze dag geklust hebben zijn: George, Peter, Ariette, Jean-Michel, Mac, Leonore, Tom, Ruud, Jose, Annemone, Annette, Joke, Liesbeth, George, Peter, Patricia, Fons en Pauline.
Het bestuur van de speeltuinvereniging maar vooral ook de kinderen die hier zullen gaan spelen zijn daar enorm dankbaar voor.
Peter Elfrink, de secretaris van de speeltuin, hoopt daarom ook dat hij volgend jaar weer op ons kan rekenen.